FN-sändebud i Burma

FN:s särskilda sändebud för Burma - Razali Ismail - träffar nu företrädare för den burmiska militärregimen och försöker förmå dem att frige oppositionsledaren Aung San Suu Kyi. Under fredagen träffade FN:sändebudet Burmas utrikesminister och på lördagmorgonen ska han ha ett möte med underrättelsechefen - nummer tre i juntans hierarki. Om mötena inte leder till att juntan går med på kravet att släppa Aung San Suu Kyi har FN:s generalsekretare Kofi Annan gett Razali Ismail order om att omedelbart lämna Burma, uppger FN-källor. Aung San Suu Kyi greps av regimen för en vecka sedan och hon hålls nu fången på okänd ort i Burma.
Under fredagen träffade FN:sändebudet Burmas utrikesminister och på lördagmorgonen ska han ha ett möte med underrättelsechefen - nummer tre i juntans hierarki. Om mötena inte leder till att juntan går med på kravet att släppa Aung San Suu Kyi har FN:s generalsekreterare Kofi Annan gett Razali Ismail order om att omedelbart lämna Burma, uppger FN-källor. Aung San Suu Kyi greps av regimen för en vecka sedan och hon hålls nu fången på okänd ort i Burma.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".