2003 kan bli nytt rekordår för svensk turism

Det spås bli ett nytt rekordår för den svenska turismen i år. Under de senaste årens svaga konjunktur har turismen i Sverige ökat, och så kommer det bli i år också. (Ekot)
Det säger Dennis Bederof, chef för den statliga myndigheten Turistdelegationen. - Under den här perioden som har varit problematisk, de senaste två, tre åren, har turistlandet Sverige gjort ”all time high” två år i rad. Både 2001 och 2002, när det gäller den totala volymen övernattningar. Så för vår del har vi inte varit alldeles illa träffade av den här utvecklingen, som vissa andra delar i världen har varit. Svensk turistnäring står faktiskt ganska stark, säger Dennis Bederof, chef för den statliga myndigheten Turistdelegationen. Vad beror det på? - Det är framför allt det långväga resandet som bromsas ned av den här krisen. Det innebär att svenskar åker kanske i mindre utsträckning till resmål långt borta. Svenskarna stannar i ökad utsträckning kvar i Sverige. De spenderar sina turistpengar i Sverige, vilket naturligtvis är bra för svensk turistnäring, säger Dennis Bederof, chef för den statliga myndigheten Turistdelegationen.
Therese Larsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".