George Soros avvecklar ryska projekt

Efter 15 års ekonomiskt stöd till utvecklingen av demokratin i Ryssland avvecklar nu den amerikanske miljardären och finansmannen George Soros sina projekt i Ryssland. USA behöver min hjälp i dag säger Soros.
George Soros har satsat närmare åtta miljarder kronor ur egen ficka för att driva en rad projekt i ryssland under de senaste 15 åren i syfte att stärka den demokratiska utvecklingen. Men Ryssland börjar nu komma på fötter, nu får den ryska staten och befolkningen ta vid för att utveckla den ryska demokratin och det öppna samhället, säger den ungerskfödde amerikanske filantropen George Soros och tilläger: utvecklingen i USA är farlig för världen när de demokratiska principerna sätts på spel. Bushs nya doktrin är farlig och situationen är farlig eftersom Bushadminstirationen kommit under inflytande av en grupp ideologer som har glömt bort det öppna samhällets principer, nämligen att ingen har ett monopol när det gäller sanningen, säger George Soros. Ledningen i Vita Huset anser att USA:s ord är det enda som gäller och att USA har rätt att styra världen. Den här idén är lika falsk som kommunismens idé när de hävdade att det finns bara ett sätt att organisera ett samhälle, säger George Soros som i dag även kritiserade de amerikanska medierna som indirekt tystar kritikerna i USA. Våra åsikter får inte mycket plats i de amerikanska medierna, det finns ingen censur men väl självcensur, säger George Soros som nu hoppas att hans framtida ekonomiska satsningar i USA ska leda till en ny ledning. USA är fortfarande en demokrati och jag hoppas att befolkningen kommer att motsäga sig den här gällande Vita Huset synen på omvärlden.
Vladislav Savic, Moskva
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".