Oljesanering kring Gislövshammar avbruten

Räddningstjänstens arbete med att sanera stensträderna kring Gislövshammar på Österlen har fått avbrytas eftersom det är för kallt och blåsigt.
Informationsbefälet Eva-Gun Westford säger att det helt enkelt är för farligt eftersom personalen halkar på stenarna. Man har lagt ut länsor för att förhindra att oljan driver in mot stenstränderna vid Skillinge. Vid Kåseberga har man lagt ut bark för att binda oljan. Räddningstjänsten har också påträffat oljeklumpar långt västerut mellan Böste och Dalabadet utanför Trellborg, och det ska Trelleborgs kommun sanera imorgon tisdag. Det finns också nya oljeklumpar på de tidigare sanerade stränderna runt Sandhammaren. Kustbevakningens spaningsflyg är nu ute och kontrollerar situationen. Värst är läget för Christansö nordost om Bornholm, eftersom oljan driver dit och det blåser för mycket för att länsor ska kunna användas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".