Nordisk bilaga från the Economist

Världens ledande ekonomitidskrift, brittiska The Economist, som ges ut i 900 000 exemplar har en speciell Nordenbilaga den här veckan. Det står inget särskilt nytt om Sverige men bilagan kan ändå få stor betydelse, tror Magnus Henreksson, professor på Handelshögskolan i Stockholm´.
Den journalist som har skrivit artiklarna - Adam Roberts - han konstaterar bland annat att Sverige räknat i bruttonationaprodukt per invånare nu är fattigast av dom nordiska länderna och han tror att det kommer att förvåna läsarna och att en del utländska företag därför kanske inte tycker det är nån idé att etablera sig i Sverige: Men att en sån här artikel skulle få nån att avstå från investeringar det tror inte på Annika Rembe på Invest in Sweden Agency - den svenska myndighet som arbetar med att locka utländska investerare till Sverige:
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".