Liten chans få tillbaka pengar från Telianotering

I dag är det tre år sedan Telias börsintroduktion, en miljon småsparare har förlorat pengar på sin Telia-aktier och kan inte räkna med att få igen pengarna enligt telekomanalytikern Sven Sköld hos Hagströmer och Qviberg
Att aktien stiger till introduktionspriset 85 kronor är inte troligt anser telekomanalytikern Sven Sköld, så de som köpte Telia-aktier för tre år sedan kan inte räkna med att få igen sina pengar. Däremot anser han att dagens nivå strax över 30 kronor bjuder till en bra investering . Att det är bättre att investera i dagens TeliaSonera är en klentröst för alla de småsparare som för tre år sedan trodde på förre näringsminister Björn Rosengrens löften om att alla som köpte telia-aktier skulle bli börsvinnare. Men även investering i dagens nedbantade och fusionerade TeliaSonera kan ha sina risker menar Sven Sköld. Bolagets konkurrenskraft påsikt kan vara hotad av vassa uppstickare på marknaden vilket kan tära på TeliaSoneras möjligheter att fortsätta tjäna bra med pengar på mobiltelefoni, fast telefoni och Internet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".