Flygbolaget SAS säger upp 500 anställda

Flygbolaget SAS säger upp 500 av 1 350 personer på huvudkontoret i Solna. Uppsägningarna gäller huvudsakligen administrativ personal inom koncernfunktioner och inom Scandinavian airlines.
Uppsägningarna är en del i det större sparpaketet på sammanlagt cirka 4 000 personer inom SAS i de tre nordiska länderna . – Vi jobbar 1 350 personer i dag på SAS huvudkontor i Solna, Frösundavik och det kommer att bli en övertalighet här över sommaren och till hösten kommer vi bara att vara 850 personer. En reduktion på 500 personer, säger Ulf Torné är presstalesman på SAS. Har personalen informerats om det här? – Ja, personalen är informerad. Den här processen att identifiera vilka tjänster som behövs och vilka som är övertaliga kommer att pågå nu här under sommaren. När kommer de här 500 personerna att sluta på SAS? – Vi räknar med att de här uppsägningarna kommer att gå ut någon gång i slutet av augusti och början på september. Det rör sig om ganska många personer som berörs, kommer ni att erbjuda några särskilda avtal till de som slutar? – Ja, det finns två olika frivilliga lösningar om man väljer att säga upp sig frivilligt före man riskerar att bli övertalig. Så det finns sådana lösningar också.
Charlotte Fagerlund
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".