H&M fortsätter att öka och öka..

Klädkedjan H&M:s vinst för första halvåret i år blev 4,3 miljarder kronor och det var en rejäl ökning jämfört med samma period förra året.
Vinsten blev 4,3 miljarder första halvåret, och för det andra kvartalet är vinstsiffran 2,6 miljarder kronor. Båda resultaten är betydligt bättre än för motsvarande period förrra året. Omsättningen ökade med en miljard ungefär och försäljningen i maj ökade 9 procent, vilket var lite lägre än väntade 14 till 15 procent. Däremot steg HM:s redan höga marginal till ännu högre nivå, nämligen drygt 56 procent. HM tjänar bra med pengar på varje sålt plagg. H&M räknar med att öppna ungefär 60 butiker under kommande halvår, och under årets första halvlek har företaget öppnat 53 nya butriker, och därmed ligger man i linje med sin egen ambitionsnivå att öppna 110 nya butiker i år. Även ambitionen att nå framgång på dom nya marknaderna i Polen, Tjeckien och Portugal tycks infrias. Mycket uppmärksamhet har USA-satsningen fått, och det har tagit lite tid men nu verkar det som om också resultatet i den amerikanska verksamheten vänder upp, för det blev ett överskott före avskrivningar under det andra kvartalet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".