500 får gå från SAS i Solna

I höst ska 500 personer av 1 350 vid huvudkontoret i Solna lämna företaget. Uppsägningarna gäller huvudsakligen administrativ personal inom Scandinavian Airlines, SAS.
– Vi jobbar 1 350 personer i dag på SAS huvudkontor i Solna-Frösundavik, och det kommer att bli en övertalighet under sommaren. Vilket gör att till hösten kommer vi att vara 850 personer, alltså en minskning på 500 personer, säger Ulf Torné på SAS. Personalen har informerats om uppsägningarna, och man kommer under sommaren att arbeta med att avgöra vilka som får gå. Uppsägningarna är en del i ett större sparpaket på sammanlagt cirka 4 000 personer över en 18 månaders period. Man räknar med att uppsägningarna kommer att gå i gång i augusti - september. Enligt Ulf Torné finns det två frivilligpaket för de som väljer att sluta innan dess. Bland annat kommer de att erbjudas tre månadslöner och hjälp att söka nya jobb. – Det finns ett antal, eller två, frivilliga lösningar, om man väljer att säga upp sig frivilligt om man riskerar att bli övertalig. Så det finns sådana lösningar också, säger Ulf Torné på SAS.
Caroline Kiepels
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".