Starkt halvår för H&M

Klädkedjan H&M:s vinst för första halvåret i år blev 4,3 miljarder kronor. Och det var en rejäl ökning jämfört med samma period förra året.
Vinsten blev 4,3 miljarder kronor det första halvåret i år. Det är betydligt bättre än motsvarande period förra året. Omsättningen ökade och försäljningen i maj ökade med 9 procent. Vilket var lite lägre än väntade 14 – 15 procent. Däremot steg H&M:s redan höga marginal till ännu högre nivå. Nämligen drygt 56 procent. En av de bästa siffrorna någonsin. H&M tjänar bra med pengar på varje sålt plagg. – Det är bra kollektioner i våra butiker. Kunderna uppskattar våra kollektioner. Ni är snart uppe i siffror som påminner om telekomindustrin när det var som bäst. – Jag tror att det fokus vi haft på att förbättra våra inköpsprocesser har gett stor effekt och genomslag i lönsamheten, säger Rolf Eriksen, vd för H&M.
Tommy Fredriksson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".