Ny IT-grupp i regeringen

Regeringen presenterade i dag sin fortsatta IT-politik som bland annat innebär att man tillsätter en IT-politisk stategigrupp. Trots att tidigare IT-satsningar från regeringens sida har gått trögt, t ex vad gäller bredbandsutbyggnaden, så är IT-minister Ulrika Messing optimistisk om framtiden.
Regeringen tar nu nya tag för att få skjuts på IT-utbyggnaden, trots att tidigare satsningar har gått trögt. Bredband åt alla är fortfarande bara ett slagord, färre än vad man tror använder internet visar en nyligen publicerad undersökning och utbyggnaden av 3G-tekniken stöter på problem. För att nå det nygamla målet om att alla ska omfattas av den nya tekniken tillsätter nu regeringen en IT-poliskt stategigrupp för att komma med nya ideer om hur IT-tekniken ska bidra till tillväxten, och hur tillgängligheten ska öka. Ordförande blir Christer Sturmark, som var med under de år då IT-branchen gjorde stora pengar, men som till skillnad från många andra undgick att förlora dem genom att sälja i tid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".