Flera döda i midsommartrafiken

Midsommaraftonen var inte speciellt stökig. Ingenstans rapporteras att det varit värre än vanligt och på flera ställen har det i stället varit ovanligt lugnt. Däremot har flera personer omkommit i olika bilolyckor.
Ett ställe där det varit lugnare än vanligt är längs Bohuskusten. – Ja, det är lite lugnare än det brukar vara, enligt de rapporter som vi har här. Det har varit lite mindre folk än vad det brukar vara, säger vakthavande kommissarie i Västra Götaland Kjell Pettersson. Och vad kan det bero på? – Det är svårt att säga. Väderutsikterna har ju varit lite sämre så att säga. Det har varit ganska bra väder ändå ute vid kusten, fast blåsigt. Inne i landet har det varit regnigt och jag tror att det kan ha avskräckt folk, säger Kjell Pettersson. I Stockholmsområdet och i Dalarna säger polisen också att det har varit lugnare än vanligt. Det dåliga vädret tros ha gjort sitt till. På Öland var det däremot rätt stökigt. – Som det brukar vara här i Borgholm, ett fyrtiotal människor omhändertagna, ett tiotal misshandlar, varav en grov, och ett försök till våldtäkt och en fullbordad våldtäkt, säger polisens kommenderingschef Ulf Lundin. Det låter ju som en hel del men ändå är det inte värre än normalt menar du? – Nej, säger Ulf Lundin. I trafiken har det varit ett svart dygn. Dalsland är värst drabbat med två dödsolyckor. Utanför Köpmannebro dödades fyra personer dödats och en skadades livshotande sedan två bilar frontalkrockat tidigt i morse och utanför Bengtsfors omkom tre 15-åringar när bilen som de körde for av vägen in i en bergvägg. I Heby norr om Sala omkom två personer sedan deras bil kört av vägen. På midsommardagens eftermiddag letade sjöräddningsbåtar och helikopter kring Oknön i Mälaren. En person som enligt uppgift setts simma efter sin kapsejsade båt är förvunnen.
Johan Prane och Ekot

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".