Nattklubben blev fullständigt utbränd. Foto: Apichart Weerawong/Scanpix.

Förödande nattklubbsbrand i Bangkok

Uppdaterad 18:23
Minst 61 människor dog och över 240 skadades i en nattklubbsbrand i Thailands huvudstad Bangkok under nyårsnatten.

Inte långt efter tolvslaget i natt utbröt en våldsam brand på den exklusiva nattklubben Santika i Bangkoks nöjeskvarter.

Branden tros vara orsakad av inomhusfyrverkerier, men vissa källor uppger att det i stället kan ha varit ett elfel som fick tvåvåningsklubben att snabbt bli övertänd och delvis rasa samman.

De flesta av dödsoffren dog av röken, medan andra omkom eller skadades under rusningen till utgången.

Enligt en talesman för polisen i Bangkok ska det även finnas utlänningar bland de skadade och döda. Flera av dödsoffren är ännu inte identifierade.

Inga svenskar finns bland de skadade från branden. Det säger svenska UD som vid elvatiden på nyårsdagen, svensk tid, hade varit i kontakt med samtliga sjukhus som tagit emot skadade.

Klubbens säkerhet beskrivs som undermålig, gästerna hittade inte någon nödutgång och fönstren på övre våningen gick inte att öppna.

Den nytillträdde thailändske premiärministern Abhisit besökte olycksplatsen och de skadade på sjukhuset och sa i ett uttalande att fyrverkerier inte borde ha fått förekomma inne på nattklubben.

Hanna Sahlberg, Peking
hanna.sahlberg@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".