Jättebomb mot afghanska grottor

I Afghanistan har amerikanska bombplan fortsatt anfallen mot tunnlar och grottor i de afghanska bergen. Bland annat ska en mycket kraftig så kallad Daisy Cutter-bomb ha släppts söder om talibanernas huvudort Kandahar, där man tror att Usama bin Laden befinner sig.
Bomben väger nästan 7 ton och räknas som den kraftigaste efter atombomben. Den har sammanlagt använts tre gånger under kriget i Afghanistan. I norra Afghanistan har Norra alliansen nu ställt ett ultimatum till talibanstyrkorna i staden Kunduz. Om inte talibanerna har gett upp senast lördag eftermiddag kommer Alliansen, enligt dess utrikesminister Abdullah Abdullah, att återuppta anfallen mot staden. Cirka 15.000 talibansoldater befinner sig i Kunduz, av dem är flera tusen utländska soldater från b la Pakistan och Tjetjenien. Det är främst de utländska soldaterna som motsätter sig en kapitulation, eftersom de räknar med att bli dödade om de överlämnar sig till Alliansen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".