Bankerna drog ned börsen

För femte dagen i rad fortsatte börsen backa på onsdagen. När handeln stängde hade OMXS-index sjunkit 4,7 procent. Storbankerna fanns bland dagens förlorare. Övriga Europabörser hade en liknande dag.

Bankerna tyngde ordentligt efter stigande finansoro. SEB föll med 9,1 procent, Nordea med 9,2 procent, Handelsbanken med 10,2 procent samt Swedbank backade med 9,4 procent.

Efter en kortare uppgång i den inledande handeln föll kurserna under resten av dagen. Trots att flygbolaget SAS kommit överens med samtliga fack om nya kollektivavtal som innebär besparingar för företaget på över en miljard kronor så sjönk aktiekursen med 3,1 procent.

Det såg liknande ut på de övriga europeiska börserna.. I Frankfurt sjönk DAX-index med 4,6 procent och i Paris var börsens CAC-index ned med 4,6 procent medan Londonbörsens FTSE-index sjönk med 5,0 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".