Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Misstänkta rånare häktade i Blekinge

Publicerat tisdag 8 juli 2003 kl 18.00
De båda män som misstänks för rånet av en värdetransport i Bräkne-Hoby i förra veckan häktades på tisdagen av Blekinge Tingsrätt. Nya uppgifter kan tyda på att den rånare som sköts i samband med rånet också blev överkörd.
Männen häktades på sannolika skäl misstänkta för grovt rån och människorov, men båda nekar till misstankarna. Enligt åklagare Magnus Ramebäck finns det dock gott om bevis som knyter dem till platsen för rånet. – Vi har en mängd spår som knyter dem till brottsplatsen, men jag vill inte gå in på vilka spår det är, säger Magnus Ramebäck. Handlar det om teknisk bevisning? – Det finns mycket teknisk bevisning, ja. Iförda häktets blå overaller infann sig de båda misstänkta rånarna, 26 och 29 år gamla, på tisdagsförmiddagen vid Blekinge tingsrätt i Karlskrona tillsammans med sina advokater. De uppträdde lugnt och samlat i rättsalen, som bevakades av ett flertal poliser. Båda häktades på sannolika skäl misstänkta för grovt rån och människorov. Däremot ogillade rätten åklagarens krav på att männen skulle häktas även för försök till mord. Det är ännu inte klarlagt om någon av dem öppnade eld mot polisen i samband med rånet. 29-åringens advokat Tomas Rotfeffer säger att hans klient förnekar att han överhuvudtaget befunnit sig i trakterna i eller kring Blekinge vid tidpunkten för rånet. – Han har inte funnits i regionen vid själva gärningstillfället. Det kan jag säga, säger Tomas Rotfeffer. Var har han befunnit sig då? I Stockholm? – Det kan jag inte kommentera. Det får jag inte säga någonting om. Den rånare som sköts till döds av polisen i samband med rånet i Bräkne-Hoby har undersökts av rättsläkare. Enligt åklagare Magnus Ramebäck står det klart att han, förutom att blev skjuten, också blev överkörd i samband med att de två andra rånarna flydde från platsen i en bil. – Det lär finnas sådana spår på honom. Dessutom finns det vittnesuppgifter som talar om att han blev överkörd, säger Magnus Ramebäck. Vad kan det innebära för dig när du väcker åtal? – Jag får kanske överväga ytterligare misstankar mot de tilltalade, men det är inte aktuellt i nuläget, säger Magnus Ramebäck.
Magnus Thorén
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".