Krav på fördjupad public service-tv

Folkpartiet är missnöjt med Sveriges Televisions sätt att hantera kunskap, fördjupning och folkbildning, bland annat i den nuvarande Kunskapskanalen.

Inför en ny avtalsperiod bör riksdagen ge Utbildningsradion i uppdrag att fylla en alldeles egen tv-kanal med folkbildande material.

Det skriver folkpartisterna Cecilia Wikström, vice ordförande i riksdagens kulturutskott, och Christer Nylander som sitter i utbildningsutskottet, idag på Dagens Nyheters debattsida.

Wikström och Nylander skriver också att Utbildningsradion ska kunna producera folkbildande material i samarbete med högskolor och studieförbund. Kanalen ska också kunna kompletteras med riksdag- och EU-debatter, skriver de två folkpartisterna.

Kanske skulle Utbildningsradion samtidigt kunna byta namn till Kunskapskanalen eller kanske iq-tv, funderar Wikström och Nylander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".