Svensson försökte övertala skeptiska väljare

Kristdemokraternas ledare Alf Svensson ägnade stora delar av sitt tal i Almedalen på fredagen åt att övertyga de skeptiska kristdemokratiska väljarna att rösta ja till EMU. Men paradfrågan familjen fanns givetvis med.
– Vi ska då skaffa oss så grundlig information vi bara kan om hur småbarnsföräldrar verkligen ha stöd och möjligheter att ordna sin vardag, sade Alf Svensson i sitt tal i Almedalen på fredagen. – Vi ska göra allt vi mäktar för att verkligen den barnkonvention som Sverige skrivit under inte enbart blir en pappersprodukt. I sitt tal i Almedalen på fredagen berättade Alf Svensson att partiet ska ha en tre veckor lång familjekampanj i höst. Kristdemokraterna har också utlyst familjens år. Förutom hjärtefrågorna familj, äldrevård och kampen mot kriminalitet så ville Alf Svensson också att Göran Persson och Anna Lindh tillsammans med de borgerliga partierna ska förhandla fram en ny utrikes- och säkerhetspolitik för Sverige. En stor del av talet ägnade Alf Svensson åt att övertyga de tveksamma kristdemokraterna. Bara 30 procent av de egna väljarna säger att de tänker rösta ja i höst. Han lyckades dock inte riktigt elda publiken i Almedalen på fredagen. – Vi vill se Östersjön som ett fredens innanhav, sade Alf Svensson. Enstaka applåder hördes i publiken. – Var det inte fler som ville det, frågade Alf Svensson. Fler applåder hördes i publiken.
Mari Forssblad
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista