Tvillingar räddade från dödsstraff

Ett par tvillingbröder i Malysia har undgått bli dömda till hängning för narkotikabrott eftersom det inte gick att bevisa vem av dem som hade handskats med narkotikan. Domaren som hade hand om målet sa att hon inte kunde döma fel person till döden.

Målet handlade om 166 kilo cannabis och 1,7 kilo råopium. Bröderna greps i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur för fem år sedan.

En av bröderna hade kört väskorna med narkotika till ett hus i utkanten av Kuala Lumpur. Efter att polisen hade gripit honom anlände den andre brodern till huset och också han greps.

Domaren sa att det står klart att den första tvillingen hade tillgång till huset och att han måste veta vad som fanns i väskorna, men att det finns rimliga tvivel på vem av bröderna som anlände först till huset och därmed var skyldig till knarktransporten.

– Inte ens DNA-bevisen kunde bevisa något eftersom det kunde tillhört vem som helst av dem, sa domaren, rapporterar tidningen New Straits Times.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista