Blair krävs på avgång efter självmord

Nu växer kritiken i Storbritannien mot premiärminister Tony Blair, och politiker inom Blairs eget parti Labour kräver hans avgång. Detta efter att polisen slagit fast att den brittiske vapenexperten David Kelly, som på fredagen hittades död, hade begått självmord.
Kelly var expert på Iraks massförstörelsevapen, och har pekats ut som den som tipsade tv-bolaget BBC om att Tony Blairs regering friserade uppgifter om Iraks vapen för att rättfärdiga en invasion. Inom de egna leden är flera kritiska, och en före detta minister tycker att Blair ska avgå. Oppositionspartiets ledare, de konservativas Iain Duncan Smith, tycker att premiärminister Blair ska återkalla parlamentet, vars ledamöter är på semester. Tony Blair själv vill inte kommentera kraven på avgång, utan vill att ingen ska dra några slutsatser innan en oberoende utredning gjorts.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".