Polisers olämpliga uppförande utreds

Två fall av olämpligt uppförande från polisers sida utreds eller skall utredas av Riksenheten för polismål.  Det ena ärendet hör hemma hos länskriminalen i Skåne och det andra i Kalmar län.

En transsexuell kvinna hoppade från en balkong på åttonde våningen i Malmö. På länskriminalens morgonmöte ett par dagar senare ska en av cheferna ha tagit upp självmordet och skrattat, skriver Sydsvenskan.

En av Skånepolisens värdegrundsutbildare fanns med på mötet och säger att chefen avrundade mötet med att säga att ”det var ett lustigt och annorlunda ärende”.

Nu har Föreningen för Gaypoliser i Sverige anmält händelsen till rikspolischefen, som lämnat över ärendet till Riksenheten för polismål.

Riksenheten för polismål har redan gjort en utredning av när ett polisbefäl i Kalmar län ringde till stationen och frågade efter en underordnad kvinnlig polis med orden ”var är stationshoran?”, skriver tidningen Barometern.

Ärendet har nu lämnats vidare till Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".