Faställd identitet av Saddams söner

I Irak framträdde USAs befälhavare vid en presskonferens för en liten stund sedan. Han berättade att kropparna efter Saddam Husseins två äldsta söner identifierats av fyra högt uppsatta medlemmar i den förra regimen.
Tandavtryck användes också och därför är man helt säker på att de döda är Uday och Qusay Hussein. General Ricardo Sanchez tillbakavisar kritik mot att man inte försökte tillfångata de två bröderna levande. Han sa att de amerikanska soldaterna försökte ta sig in i huset men att de utsattes för beskjutning och var tvugna att beskjuta huset på håll. De två bröderna hittades döda tillsammans med två andra inne i huset. Befälhavaren sa också att den amerikanska armén idag har tillfångatagit nummer elva på listan över efterlysta irakier. Den tillfångatagne är kusin till Saddam Hussein och han var stabschef i den irakiska armén.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".