Djurgårdsspelare dopad

Djurgårdens ishockeyspelare Patrik Nilsson är dopad, och är även b-provet positivt stängs Nilsson av från allt spel i två år. Patrik Nilsson säger att han köpt en burk med hälsotillskott i USA, som visade sig innehålla det muskeluppbyggande ämnet Nandrolon.
– Jag köpte det här på USA:s största hälsokostkedja, och det visade sig innehålla Nandrolon, utan att jag visste om det, säger Patrik Nilsson. Patrik Nilsson är 22 år, och en ung och lovande hockeyspelare som i år kom från Division ett-laget Mora för att försöka ta en plats i Elitserielaget Djurgården. Han sitter ihopsjunken på presskonferensen, och har svårt att hålla tårarna borta när han visar upp burken med hälsotillskott, som alltså innehöll det förbjudna muskeluppbyggandet medlet Nandrolon. Vilket gör att han med största sannolikhet blir avstängd från allt spel i två år. – Det kom som en chock, det känns tragiskt, säger han. Hur ska du gå vidare nu? – Ja det får vi se. Hur mår du? – Riktigt dåligt, svarar Patrik Nilsson. Burken köptes alltså i USA när Patrik hälsade på sin bror NHL-proffset Markus Nilsson. USA har mycket mer liberala dopningsregler och i proffsligan NHL testas aldrig spelarna. Men på burken står med varningstext att idrottare som testas bör kontrollera bruket med läkare. – Jag skulle ha läst mer på förpackningen, säger Patrik Nilsson
Edvard Unsgaard, Radiosporten
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".