Två döda efter skottlossning i New Yorks rådhus

Flera skott avlossades på onsdagen inne i City Hall, rådhuset, i New York. Två personer dog, varav den ena var en fullmäktigeledamot. Borgmästare Bloomberg sa strax efter klockan 21 svensk tid att gärningsmannen ännu inte var gripen.
Enligt Michael McMahan, fullmäktigeledamot som såg det hela, avlossades skotten från en balkong i fullmäktigekammaren medan ett sammanträde pågick, rapporterade DOA. Mannen som först öppnade eld beskrevs av McMahan som svart eller av latinamerikansk härkomst och med en silverfärgad pistol. Han såg ut att sikta mot en speciell person. – Han försökte inte träffa någon annan, sade McMahan till tv-bolaget CNN. – Folk började genast skrika. Enligt uppgift var det den svarte fullmäktigeledamoten James Davis, en före detta polis, som blev skjuten två gånger i bröstet, och skotten ledde till hans död. Ännu en person blev skadad, och avled senare av skadorna. Borgmästare Bloomberg sade strax efter klockan 21 svensk tid att gärningsmannen ännu inte var gripen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".