Lugnt möte om Lya trots heta känslor

På onsdagskvällen hölls ett möte i kommunhuset i Båstad för de boende på Hallandsåsen. Mötet som informerade om utsläppet i Lyabäcken blev lugnt, trots upprörda känslor.
Säkerhetsvakterna längst bak i salen behövde aldrig gripa in. Men nog var de boende på Hallandsåsen stundtals väldigt irriterade på representanterna från Banverket, Skanska-Vinci, Länsstyrelsen och Båstads kommun. Ingmar Bengtsson är medlem i gruppen Rädda Lya. - Det här är precis likadant som alla de andra möten vi varit på. De pratar och pratar och pratar. Men det händer inte mer. Det är ju bara tomma ord. Kontrollen här har ju inte fungerat. Och det är ju det vi har påpekat många, många gånger. Johan Almqvist, som också är medlem i Rädda Lya, anser att det nu är hög tid att damma av alternativen till en tunnel genom Hallandsås. - Ledningen här har ingen annan order än att se till att tunneln blir av. och då blir det ju en sån här ”Goddag yxskafts” diskussion där man hela tiden hör å ena sidan och å andra sidan. Men där båda sidor inte fröstår varandra och kommer inte vidare.
Michael Ek, SR Kristianstad
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".