Volvo PV får statlig lånegaranti

Den omedelbara faran för likviditetskris i Volvo Personvagnar kan vara över. Volvo Personvagnar kommer ”med största sannolikhet” att få klartecken från regeringen för sin ansökan om statsgaranti för ett lån på fem miljarder kronor, uppger tidningen Dagens Industri.

Statssekreterare Jöran Hägglund på näringsdepartementet säger till Dagens Industri att en godkänd ansökan med största sannolikhet kommer att skickas in till Europeiska investeringsbankens styrelsemöte den 12 mars.

Orsaken till att Volvo får garantier men inte Saab säger Hägglund är att Ford ”har gett klara besked om att de tar fullt ägaransvar och garanterar kapitalströmmarna till Volvo PV tills de hittar en ny ägare”, medan General Motors inte gör det. 

Volvo Personvargnars presschef Maria Bohlin säger till DI att ingenting ännu är helt klart.

– Det är klart att det är positivt om man uttrycker sig på det sättet från regeringens sida. men förhandlingarna är inte klara. De pågår fortfarande, säger hon till DI.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".