Rikets sal i Borlänge satt i brand

En brand, som misstänks vara anlagd, utbröt i Jehovas vittnes möteslokal i Borlänge natten till lördagen. På ett par ställen på husväggen har någon sprayat ordet "pedofil", enligt polisen i Falun.
Strax efter klockan tre på natten tog sig en eller flera okända personer in lokalen. Några personer som tillfälligt bodde i möteslokalen upptäckte att det brann i några möbler. De larmade räddningstjänsten och innan brandmännen var på plats lyckades de släcka en del av eldsvådan själva tillsammans med några grannar. Vittnen till händelsen såg en person på cykel utanför lokalen, som enligt polisen kan vara misstänkt. I övrigt fanns inga spår. I mars i år sände Sveriges television, i programmet Uppdrag granskning, ett uppmärksammat inslag om att Jehovas vittnen metodiskt har tystat ner fall av sexuella övergrepp mot barn i rörelsen. Programmet sändes nyligen i repris.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".