Ultimatum mot avhoppade filippinska militärer

I Filippinerna kräver president Goria Arroyo att de militärer som anklagas för att planera en statskupp ger upp före klockan 11 på förmiddagen svensk tid.
De avhoppade militärer har förskansat sig i ett byggnadskomplex med hotell och ett köpcentrum i centrala Manilla, men om de inte kommer ut innan tidsfristen löper ut kan de räkna med militära aktioner enligt presidenten. Tidigare under natten fick de utländska medborgare som suttit i byggnadskomplexet lämna byggnaden. Uppgifterna om utlänningarna, bland andra Australiens ambassadör, har tidigare gått i sär. En filippinsk militärtalesman sa att de hölls som gisslan. Men enligt chefen för den federala polisen i Australien tycks det som att australierna mer "fastnat" i byggnaden när de avhoppade militärerna intog den. De befann sig nämligen på sina hotellrum byggnadskomplexet när de avhoppade militärerna intog byggnaden. Rebellerna har förnekat att de är ute efter att ta makten, men de anklagar regeringen för korruption och för att understödja terrorism.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".