Bob Hope är död

Den amerikanske underhållaren Bob Hope har avlidit. Han fyllde 100 år så sent som i maj och var en av USAs mest folkkära komiker och filmstjärnor.
Bob Hope var en av de största amerikansk underhållningsikonerna, även om det första han såg av dagens ljus var i Etham söder om London. Han var en stjärna både som tv-underhållare, radiovärd, stå-up komiker och som filmstjärna, där han slog igenom på 30-talet tillsammans med Bing Crosby i en serie filmer som alla hette ”Road to Singapore -eller någon annanstans.” I USA förknippas han mycket starkt med amerikanske militära operationer utanför USA eftersom Bob Hope åkte runt och underhöll soldater på baser utanför USA, från andra världskriget och Vietnam till Gulfkriget 1991. Han var också den ende civilist i USA som Pentagon utnämnde till krigsveteran. – Jag gillade att ha vår typ av show, eftersom den stärkte stridsviljan. Jag älskar den militära publiken eftersom det finns militärpoliser som vaktar utgångarna, ingen kan komma ut, sa Bob Hope i en Eko-intervju.
Jesper Lindau
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".