Stora förväntningar inför Gessles soloturné

Nära 13 000 personer väntas till utomhusarenan Brottet i Halmstad där Per Gessle i kväll, tisdag, inleder sin sommarturné. Intresset för hans första soloturné efter Gyllene Tider-åren och Roxetteåren har överträffat alla förväntningar.
En del av fans kommer verkligen långväga ifrån. Som Paula som flugit hit från Brasilien. Var kommer du ifrån? – Brasilien. När kom du hit? – I lördags. Kom du speciellt för den här konserten? – Ja, bara för konserten. Hur fick du reda på den? – Via internet. Vi läser alltid The Daily Roxett på internet och där står det om konserter. Jag bad en flicka från Stockholm att köpa biljett till mig och hon skickade till en vän här i Halmstad. – Så jag kom från Brasilien och fick biljetten. Är du nervös inför konserten? – Nervös? Har du den nya skivan? – Ja, det har jag. Vilken är din favoritsång? – Här kommer alla känslorna. Det är min favoritsång. Du talar perfekt svenska. Trots att hon inte talar svenska kan alltså brasilianska Paula både uttala och sjunga Per Gessles låtar.
Claes Wahlqvist, SR Halland
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".