Det israeliska Davis Cup-laget

Davis Cup-lagen är på plats i Malmö

Polisnärvaron är påtaglig i Malmö inför Davis Cup-matchen mot Israel som startar på fredag. Polisen har slagit en första järnring runt matcharenan, men avspärrningarna kommer att utökas kraftigt då matchdagen närmar sig.

Båda lagen är på plats och Sveriges lagkapten, Mats Wilander, är kluven inför evenemanget.

– Det känns tryggt och tråkigt att man måste ha den här bevakningen när man åker från hotell och till hallen, givetvis. Ingenting ska hända och det finns en anledning till att det inte blir någon publik. Därför är det rätt många poliser här, säger han.

– De har förklarat varför det inte kommer att vara någon publik och varför det är så bra bevakning.

Tusentals demonstranter väntas komma till Malmö mot slutet av veckan. En del vänstergrupper har klart uttryckt att matchen skall stoppas till varje pris. Enligt polisen har de också varit på plats för att kartlägga avspärrningarna.

Även om polisen har gjort klart att man vill ha dialog med demonstranterna så tänker man inte tolerera några angrepp mot spelarna och matcharenan.

Eyal Ran är kapten för det israeliska laget och han är, trots säkerhetspådraget, glad över att få komma till Sverige.

– Sverige spelade i Israel förra året och vi välkomnade laget med öppna armar. Vi är inte insatta i beslutet att spela utan publik, säger Eyal Ran.

– Vi är vana vid bevakning, men här i Malmö är det lite utöver det vanliga.

Jens Ericson, Malmö
jens.ericson@sr.se

Samarbete med SR Malmö

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".