Saddam i bandat tal om sönernas död

Iraks forne diktator Saddam Hussein uppges på tisdagen för första gången ha hållit ett tal där han berör sina söners död. Talet hölls i den arabiska satellitkanalen Al-Arabyia.
– Han vill, för det första, visa att han är kvar och vill säga till irakierna, och förmodligen till andra araber, att han kommer fortsätta att strida och inte ge upp. Bland annat säger han, att även om han hade en flod av söner skulle han inte tveka att offra dem för Irak och gud, säger Karwan Thair på SR Örebro som följer utvecklingen i Irak. Hur kommenterar han i övrigt sönernas död? – Han säger att amerikanerna inte kunde döda dem med vanliga vapen utan blev tvungna att använda flygvapnet. Nu betraktas Uday och Qusay och sonsonen Mustafa som martyrer som stred in i det sista för att försvara irakiernas sak. Vad tror du bandet kan betyda för de som lyssnar på det? – För de som är lojala mot Saddam Hussein väcks hoppet att motståndet kommer att fortsätta, säger Karwan Tahir, på SR Örebro.
Annika Östman
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".