Sharons möte med Bush beskrivs som en framgång

Den israeliske premiärministern Ariel Sharons möte med USA:s president Bush i Washington beskrivs som en stor framgång i Israel.
Den stora glädjen i Israel är att USA:s president Bush använde ordet stängsel och inte mur när han talade om det pågående bygget på Västbanken som helt avskiljer palestinier och israeler åt. När Bush några dagar tidigare tog emot den palestinske premiärministern använde han nämligen det laddat ordet mur. Bush teg när Sharon talade Visserligen talade Bush om att Israel borde betänka konsekvenserna av stängselbygget men eftersom Ariel Sharon förklarade att Israel tänker fortsätta bygget och Bush stod tyst vid sidan om så tar man här inte så hårt på den uppmaningen. Dessutom underströk Bush att prioritet nummer ett nu var att avväpna de militanta palestinierna. Något som den palestinske premiärministern sagt att de inte klarar av utan risk för inbördeskrig palestinier emellan. Fortsätter rivningen av bosättningar Enligt Ariel Sharon kommer Israel nu gå vidare med att riva ytterligare ett dussin bosättningar på Västbanken, utöver de 22 som redan tagit ner, men hittills har det inte handlat om bofasta bosättningar, utan om några uppställda husvagnar. Medveten om att nya husvagnar sedan dess ställts upp på andra platser på Västbanken sa Sharon att de också ska bort.
Lena Bejerot, Jerusalem
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".