Blygsam vinst för Telia Sonera

Det svenskfinska telekomföretaget Telia Sonera gjorde en vinst före skatt på drygt 3 miljarder kronor under det andra kvartalet i år. Försäljningen var däremot i princip oförändrad jämfört med motsvarande period i fjol.
Under månaderna april, maj och juni i år uppgick Telia Soneras försäljning till 20,3 miljarder kronor. Det är i princip lika mycket som företaget sålde för under motsvarande period i fjol, och det visar tydligt att tillväxten i Telia är mycket blygsam. Nya mobilkunder Visserligen ökade antalet mobiltelefonkunder en aning under kvartalet. Företagets vd Anders Igel säger i en kommentar att man nu i slutet av det andra kvartalet börjat se effekterna av att Telia Sonera ökat satsningarna på marknadsföring för att locka nya kunder. Samtidigt minskar dock Telia Soneras intäkter för den fasta telefonin, till stor del på grund av konkurrens. Främst är det på de lite mindre marknaderna, som Norge, Danmark och Baltikum, som Telia ökar sin försäljning. Men det sker från låga nivåer. Fler måste gå Antalet anställda i bolaget uppgår nu till 27 500 personer, cirka 800 färre än vid samma tidpunkt i fjol. I rapporten slår Telia fast att ytterligare cirka 700 personer kommer att få lämna företaget.
Magnus Thorén
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".