Polischef i Malmö frias från anklagelser om sexköp

Den polischef i Malmö som anklagats för att ha köpt sex av en prostituerad kvinna friades på torsdagen från anklagelserna.
Överåklagare Sven-Erik Alhem har beslutat att lägga ned förundersökningen mot polischefen som misstänktes för sexköp. Ingen anledning till misstanke, enligt Alhem Motiveringen var att det saknades anledning att misstänka att brott har begåtts. Graden av misstanke har hela tiden legat på en förhållandevis låg nivå, säger Alhem till TT. Sågs tillsammans med okänd kvinna För tre veckor sedan iakttogs han av en polispatrull som uppgav att polischefen ägnade sig åt sexuella aktiviteter i en bil tillsammans med en okänd kvinna. Enligt den undersökning som gjorts var kvinnan inte prostituerad utan en nära bekant till polischefen. Polischefen säger till SR Malmö att hans uppfattning från början varit att det inte handlat om något brott men att hela affären varit mycket besvärande för honom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".