Närmare 40 döda i terrorattack

Vid ett självmordsattentat på fredagskvällen i sydligaste Ryssland dödades närmare 40 personer. En lastbil fylld med sprängämnen detonerade utanför ett militärt sjukhus i staden Mozdok.
Lasbil rammade grinden Explosionen inträffade i början av kvällen när en tung Kamazlastbil svängde upp framför sjukhuset. Enligt polisen tryckte föraren gasen i botten, rammade grindarna och utlöste sedan sin dödande last. Den ryska nyhetsbyrån Interfax rapporterade efter midnatt lokal tid att mer än 150 personer förts till sjukhus. Av dem är 100 patienter från militärsjukhuset som i sina sängar överraskades av explosionen. Stora skador på byggnaden Av allt att döma har sprängladdningen varit mycket kraftig. Skadorna är stora på militärsjukhuset i den lilla staden på Kaukasusbergens nordsida. Det har också varit svårt för räddningsmanskapet att att få ut offren. Själva byggnaden är totalförstörd. Tjetjenien misstänks för dådet Mozdok ligger nära Tjetjenien, det är bara tio mil till Grozny därifrån. Det gör att misstankarna riktas mot rebellerna i utbrytarrepubliken, men ingen tjetjensk grupp har hittills velat ta på sig ansvaret för dådet. Det ryska räddningsministeriet lägger bokstavligt talat fortfarande pussel för att få reda på vad det är som kan ha utlöst explosionen.
Reinhard Krause, Moskva
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".