Palestinska extremister gripna

Den palestinska myndigheten har sedan de senaste attentaten i Israel gripit omkring 90 personer som misstänks tillhöra extremistorganisationer som islamistiska Jihad och Hamas, enligt uppgifter i israelisk radio.
Tillslagen mot misstänkta terrorister skedde efter de palestinska sprängattentaten i Israel under lördagen och söndagen, där minst 28 människor dödats och omkring 200 har skadats. De palestinska myndigheterna har också infört undantagstillstånd, vilket bland annat innebär att det är förbjudet för palestinier att bära vapen. Enligt myndigheterna ska polis patrullera varje palestinsk by. Gripandena och de nya undantagstillstånden ses som den palestinske presidenten Yasser Arafats svar till de extremister som antas ha utfört det senaste dygnets blodiga bombdåd i Israel. Natten till söndagen dödades minst tolv personer vid två självmordsattentat mitt i centrala Jerusalem. Och under söndagsförmiddagen kom nästa självmordsattack - mot en buss i hamnstaden Haifa, där sexton människor dödades. Israels premiärminister Ariel Sharon har besökt president Bush i Washington, men åker tillbaka till Israel redan under måndagen för ett extrainsatt krismöte med regeringen. En av Sharons talesmän uppgav under söndagen att det inte är någon tvekan om att Israel kommer att svara på attackerna. . Vårt svar kommer att stå i proportion till det senaste dygnets fruktansvärda brott, sa talesmannen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".