IT-bolag redovisar rapporter

IT-branschen har ju gått igenom ett stålbad efter den bubbla som sprack häromåret. Idag redovisar två av dom bolag som finns kvar sina resultat.
Det är WM-Data och Enea som lägger fram siffrorna idag, och för IT-konsulten WM-data är det uppåt. Vinst efter finansnetto blev 56 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med förlusten på 554 miljoner kronor för motsvarande period 2002. Framtidsutsikterna för bolaget har inte förändrats. WM-data tror fortfarande på en marginell tillväxt på marknaden under 2003. Den svenska marknaden har, i likhet med de övriga nordiska, uppvisat en försvagning under den senare hälften av det andra kvartalet och befinner sig i ett vänta och se-läge, enligt WM-data. Tredje kvartalet, som säsongsmässigt är det svagaste, väntas påverkas negativt av EMU-omröstningen i Sverige, skriver bolaget, som dock tror att det finns förutsättningar för att nå lönsamhet 2003. För IT-konsulten Enea blev det förlust men den minskade lite. Det blev en förlust före skatt på 17,8 miljoner kronor för årets andra kvartal, att jämföra med förlusten på 48,9 miljoner kronor motsvarande period 2002. Marknaden för investeringar i realtidsoperativsystem var fortsatt svag under andra kvartalet, enligt delårsrapporten. 3G-utbyggnaden väntas dock leda till ökade licensintäkter senast år 2005, skriver bolaget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".