Bombardier varslar 240

Tågtillverkaren Bombardier varslar nästan hälften av sina anställda och 240 av dom 497 anställda vid fabriken i Kalmar riskerar att bli av med jobbet. Orsaken till varslen är en förväntad tillfällig svacka nästa år. Platschefen i Kalmar, britten Stuart Inglis säger att han försöker hitta alternativa lösningar så att de anställda, som företaget tror sig behöva senare, ska kunna vara kvar.
Det kan till exempel handla om att personal från Kalmar skickas till andra fabriker i koncernen eller att Kalmarfabriken får ta hand om arbete åt enheter som har mycket att göra under 2004, bland annat förs sådana diskussioner med Bombardier i Darby i England, man för också förhandlingar med Bukarest i Rumänien som har köpt 18 tåg och som kan tänkas köpa fler - men inget är klart. Från och med 2005 räknar Bombardier med att behöva dubbelt så många anställda i Kalmar som idag. Erika Norberg, Sveriges Radio Kalmar
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".