Liberias nye president bjuder in rebellerna

Liberias nye president Moses Blah bjöd på måndagskvällen in rebellgrupperna till omedelbara förhandlingar i Monrovia och samtidigt erbjöd han rebellerna att få vicepresidentposten i landet.
Blah vädjade också till USAs president Bush att rädda Liberia ur den nuvarande kaotiska situationen. Tre amerikanska krigsfartyg ligger nu utanför LIberias kust med uppdrag att ge stöd åt den västafrikanska fredsstyrkan i landet och hjälpa till att öppna den rebellkontrollerade hamnen i Monrovia för humanitära hjälpsändningar. Liberias ex-president Charles Taylor kom på måndagskvällen till Nigeria där han ska leva i exil sedan han lämnat över makten till sin vicepresident. När Taylor hade lämnat Liberia sa ledaren för den största rebellgruppen LURD att inbördeskriget i Liberia nu är över och att han gett sina styrkor order om eldupphör. .
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".