Nya israeliska attacker i natt

Israeliskt pansar trängde under natten till tisdagen in på palestinskt område i trakten av staden Ramallah på Västbanken. Enligt palestinska källor står israelerna ett par hundra meter från president Arafats högkvarter.
Israeliska styrkor har också besatt flygplatsen i Gaza. Enligt palestinska uppgifter ska israeliska fordon ha förstört landningsbanan på flygplatsen. Israel stängde flygplatsen för drygt ett år sedan då intifadan brutit ut, men den har använts för utlandsresor av den palestinske presidenten Yasser Arafat. Ett 40-tal stridsvagnar uppgavs också vara på väg mot Nablus på Västbanken. Israels regering beslutade under natten mot tisdagen att utvidga de militära operationerna mot den palestinska myndigheten, som man officiellt kommer att beteckna som ''en organisation som understödjer terrorism''. Dessutom lades Arafats elitstyrka, Styrka 17 och al-fatah till Israels lista över terrorgrupper. Premiärminister Sharon och den israeliska regeringens övriga högermedlemmar stödde beslutet i natt medan utrikesminister Peres och de övriga socialdemokraterna i regeringen lämnade sammanträdet före omröstningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista