Ingen risk för förseningar av Aten-OS

Ikväll samlas 2 000 motionärer på Stockholms Stadion för en löpartävling som ska markera att det idag är exakt ett år kvar till invigningen av sommar-OS i Aten. Generalsekreteraren för Sveriges Olympiska Kommitté, Gunilla Lindberg, är inte orolig för förseningar i Aten, trots att det hänger på håret om allt ska bli klart i tid.
– Man arbetar på ett annat sätt i medelhavsländerna och som svensk känner man sig stressad när man ser hur mycket det är kvar på en del anläggningar, men de är själva helt övertygade om att det ska bli klart och jag tror det blir det, säger Gunilla Lindberg, generalsekreterare för Sveriges Olympiska kommitté. Kommer ni hinna testa alla anläggningar innan tävlingarna? – Ja, det är förhoppningen och de kommer i alla fall att vara klara till spelen börjar, säger Gunilla Lindberg. Hade det inte varit lika bra att ha OS i Stockholm på Stadion som redan finns? – Det tycker jag också, men den kanske är lite liten, skrattar Gunilla Lindberg. Kommer Sverige att kunna söka OS? – Vi har gjort en utredning inom IOC som ska se till att spelen inte växer ytterligare, säger Gunilla Lindberg. I Stockholm skulle vi aldrig kunna bygga som de gör i Aten just nu.
Alexander Norén
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".