Riksbankchefen ser ljusning

Efter G20-mötet i London ser den svenska riksbankschefen Stefan Ingves flera ljuspunkter, men han varnar också för att många av besluten kommer att ta tid.

- Det var ett bra möte i så motto att nu kom då alla dessa länder samman och kom fram till en att-göra-lista eller vad man kan kalla det. Och det var bra, säger riksbankschefen Stefan Ingves.

Är det en vändpunkt?

- Det är svårt att uttala sig om, men det som är bra är att den här gången är så pass många överens om att man ska arbeta i den här riktningen, och då får man säga att det är vackert så, men man ska inte underskatta hur lång tid det tar i internationella sammanhang att genomföra saker och ting.

Och från svensk horisont, var det bra då tycker du?

- En del av det här berör ju oss också och att man då tar sig an de här finansmarknadsfrågorna på global nivå, det är bra. Så småningom påverkar detta också Sverige, men det är inte så att det finns en absolut konkretion i detta för stunden, men det är bra att det finns en samsyn för då blir det mycket lättare längre fram och det har vi nytta av i Sverige, säger riksbankschefen Stefan Ingves.

Willy Silberstein
willy.silberstein@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".