Bush: Modernisera elförsörjningen

President George Bush sa på fredagen att elsystemet i USA måste moderniseras, som följd av det massiva strömavbrottet som drabbade östra USA och Kanada.
George Bush kallade det som hänt för en väckarklocka för USAs energipolitik. – Vi måste se vad som gick fel och analysera, men det är en indikation på att det amerikanska elnätet måste moderniseras, sa Bush, utan att komma med några detaljer. Tidigare har Bush uteslutit alla möjligheter att det var ett terroristdåd. Omodernt och underdimensionerat De flesta experter håller med presidenten om att elsystemet grundligt måste reformeras. Den allmänna uppfattningen är att det har blivit lite omodernt och att det är underdimensionerat. Användningen av el har ökat kraftigt, men systemet för eldistribution har inte hängt med. Det var bara väntat att det gick som det gick, är en vanlig kommentar. Orsaken oklar Den direkta orsaken till strömavbrottet, som spred sig som en löpeld över nordöstra USA, är fortfarande oklar. Enligt uppgifter i amerikanska massmedia börjar man mer och mer titta på de kraftledningar som går från New York till Toronto i Kanada. Kanske var det där felet uppstod.
Sten Sjöström, Washington
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".