Skott mot väktare utanför Stockholmskrog

Tre väktare skottskadades vid 3-tiden natten mot lördag i samband med ett bråk vid en krog i Kungsträdgården i Stockholm. För en av väktarna bedöms tillståndet som allvarligt. Två personer som misstänks ha varit inbladade i ett ett bråk vid krogen tidigare under fredagskvällen greps under natten.
En man flydde springande från platsen efter skottdramat och förföljdes till en början av ett vittne. Stora delar av Stockholms innerstad spärrades av i jakten på mannen. Ett 20-tal polispatruller deltog i sökandet. Vid ett bråk utanför restaurangen på fredagkvällen blev vakterna hotade av fyra personer. Två av dessa greps under natten. Polisen utesluter inte att det finns ett samband mellan händelserna. Det är oklart om den man som jagades efter skottlossningen är en av de gripna. Det är ännu okänt vilken typ a vapen som har använts.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".