Israel till hårt angrepp

Israelisk stridsflyg har på tisdagen genomfört sina hårdaste angrepp hittills mot den palestinska myndigheten sen det 14 månader långa palestinska upproret började. Attackerna har krävt två dödsoffer och flera palestinier skadades.
Bland annat sköts missiler nära den palestinske presidenten Yasser Arafats huvudkontor i Ramallah på Västbanken. I Gaza besköts palestinska polisbyggnader och ett skolområde i närheten träffades. En 15-årig palestinsk pojke och en palestinsk polis dödades och bland ett hundratal skadade var 60 skolbarn. För första gången sen Israel inledde hämnattackerna för helgens självmordbombningar har Yasser Arafat kommenterat händelseutvecklingen. Arafat sa bland annat i en intervju med CNN att Israels premiärminister Ariel Sharon inte vill att fredsprocessen ska komma igång igen. - Han vill inte att jag ska lyckas, därför trappar han upp sina militära insatser, sa Arafat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista