Kronfågel skär ner

Kyckling och kalkonföretaget Kronfågel lägger ner sin kalkonproduktion. Därmed förlorar nära 300 av företagets 750 anställda sina jobb. Kronfågel i Skara läggs ner helt och i Kristianstad ska två skift skäras ner till ett.
Det var idag som styrelsen i Spira, som äger Kronfågel, beslutade att ge VD:n och koncernchefen för Kronfågel i uppdrag att inleda MBL-förhandlingar om en förändra produktionstruktur. Förändringarna handlar om att Kronfågel helt lägger ner sin kalkonproduktion, och i och med det så läggs alltså Kronfågel i Skara ner. Samtidigt kommer antalet anställda i Kristianstad att minska med 140 personer, då Kronfågel i Kristianstad går över från två-skift till ett skift. Totalt handlar det om att minska antalet anställda med nästan 300, från 750 anställda. Glenn Mörk, som är produktionsdirektör på Kronfågel, hoppas nu att dom här förändringarna ska göra Kronfågel lönsamt. Peter Karlsson, SR Skaraborg
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".