”Mina uttalanden väcker känslor och uppståndelse”

För första gången kommenterar näringsminister Leif Pagrotsky de krav på hans avgång som kommit från bland andra Svenskt Näringslivs ordförande Sören Gyll och andra företrädare för näringslivet. Pagrotsky säger att han är förvånad över det höga tonläget.
– Jag konstaterar att det jag säger väcker mycket känslor och uppståndelse. Jag tycker inte det tjänar vare sig sakdebatten eller annat att jag gör saker som utlöser ytterligare upphetsning. Jag hoppas att detta nu lägger sig, att vi får en normalisering och att vi kan fortsätta att samarbeta kring viktiga gemensamma saker som gäller näringslivets utveckling i Sverige. Det du säger väcker inte bara känslor utan också krav på din avgång? – Ja, men det är en fråga för statsministern och jag har ingen anledning att kommentera sådana krav. Det tänker jag inte göra. Företrädarna för näringslivet säger att de måste ha en näringsminister som de har god kontakt med. Vilket betyg sätter du själv på den nuvarande kontakten? – Vi har haft en mycket bra kontakt och jag vet inte om den har ändrats de senaste dagarna. Men från min sida sett har kontakterna varit mycket breda på alla de områden där jag verkar i politiken. – Det är ett vardagssamarbete som är till gagn för Sveriges utveckling, för jobben och för företagen. Det vill jag fortsätta med och jag har ingen annan förväntning än att det också gäller svenskt näringsliv. Det är min syn på detta, säger näringsminister Leif Pagrotsky.
Kristina Hedberg, Göteborg
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".