Polisen utreder två fall av gruppvåldtäkter

Två fall av gruppvåldtäkter utreds för närvarande av polisen på olika håll i landet. I Kristianstad sitter två tyska ishockeyspelare anhållna för att ha våldtagit en 20-årig kvinna i Tyringe.
Det var tidigt i lördags morse som den 20-åriga kvinnan anmälde våldtäkten. Det tyska elitserielaget Eisbären Berlin var på besök i Skåne och hade spelat träningsmatch mot Malmö IF Redhawks. Efter matchen gick den tyska truppen ut på krogen i Hässleholm. Där mötte de den 20-åriga kvinnan som senare följde med några av spelarna till kurhotellet i Tyringe där truppen bodde. Senare på natten kontaktade kvinnan polisen och berättade att hon hade blivit våldtagen. Fem personer greps först Polisen grep först fem spelare misstänkta för gruppvåldtäkt men efter förhör släpptes dessa och i stället greps två andra män i laget. Spelarna, som båda är rutinerade ishockeyproffs, sitter nu anhållna misstänkta för grov våldtäkt. Helen Börjesson, som är inre befäl på Kristianstadspolisen, bekräftar att polisen har vissa indikationer som gör de är misstänka för brott. Hur mår kvinnan? – Hon mår dåligt efter det som har hänt, säger Helen Börjesson. Hon är chockad och känner sig orolig. Vad säger de anhållna? – Förhören med dem fortsätter och jag kan inte lämna några uppgifter från dem. En annan misstänkt gruppvåldtäkt utreds av polisen i Gävleborgs län. En 13-årig flicka uppger att hon våldtagits av två män mellan 14 och 30 år. Enligt anmälan träffade flickan de båda männen på en badplats utanför Sandviken. Där uppger hon att hon blev indragen i en badhytt och sexuellt utnyttjad.
Jonas Alsgren
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".