Volvos vd har fortsatt förtroende för Pagrotsky

Volvo Personvagnars vd Hans-Olov Olsson försvarar näringsminister Leif Pagrotsky i EMU-debatten. Ordföranden för Svenskt näringsliv Sören Gyll, har krävt att nej-sägaren Pagrotsky antingen ska hålla tyst eller avgå, men Volvo personvagnars vd har tvärtom fullt förtroende för näringsministern.
- Jag tycker att man måste ha respekt för hur man kommer till olika slutsatser och han har kommit till den slutsatsen. Det respekterar jag för att det är en klok person och därmed har jag full respekt för att han har kommit den slutsatsen även om jag har en annan åsikt, säger Hans-Olov Olsson. Det betyder att du inte ställer dig bakom Sören Gylls krav på att han ska vara tyst eller avgå? - Nej det kan jag inte stå bakom. Man ska oberoende av partitillhörighet kunna uttrycka sin åsikt, säger Hans-Olov Olsson. I förra veckan var näringsminister Leif Pagrotsky hårt ansatt av Svenskt Näringslivs ordförande Sören Gyll och styrelseledamoten Jens Spendrup, som tyckte att hans nej till euron var oförenligt med hans uppdrag i regeringen. Pagrotsky valde att ligga lågt Själv valde Pagrotsky att ligga lågt, men sa i en Eko-intervju att han var förvånad över de starka känslor hans hållning väckte. Han tyckte för sin del sig ha ett gott förhållande till näringslivet och utgick från att det skulle återgå till det, om inte förr så efter omröstningen. Med Volvo Personvagnars vd blir det som sagt inga problem. Hans Olov Olsson säger ett övertygat ja till euron som svensk valuta. - Jag har svårt att se att man avbryter en relation, för mig är det naturlig att man också tar steget in och att vi skapar en gemensam valuta. För ett företag som jag representerar innebär det att vi får en förenkling, säger Hans-Olov Olsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".